Udang Celup Tepung
1 1/2 cawan tepung naik sendiri (tepung kek)
2 sudu besar tepung beras (nak bg tepung yg salut tu crunchy..kalo takde pun takpe)
1 sudu tepung jagung
1 biji telur
sedikit garam
Air (masuk skit2 sampai bancuhan jadi mcm nak buat cekodok)
Udang - ikut ler berapa byk yg korang nak goreng..heheh
Cara-cara :
Kopek kulit udang dan biarkan ekornya sahaja
Kepala udang tu jgn lupa buang tau..
Campurkan semua bahan-bahan di atas.
Biarkan seketika dlm 5 minit
Panaskan minyak (minyak kena banyak skit tau..)
Kemudian celup udang di dalam bancuhan
Goreng hingga kekuningan.
Masak lemak udang
resepi coming soon yer..tgh malas nak taip n3..hihih
udang nih macam udang yang kita makan kat JJ aritu.kat food court.hihih
ReplyDeletesama tp tak serupa..hhihi..baru kelmarin i buat sendiri youu..actually mmg selalu buat nih..cicah dgn sos cili thai or buat sendiri kuah cili tuh
ReplyDelete