Tuesday, 19 July 2011

Udang

Kat sini semuanya semuanya tentang udang..sotong tak boleh okeihh !!!



Udang Celup Tepung

1 1/2 cawan tepung naik sendiri (tepung kek)
2 sudu besar tepung beras (nak bg tepung yg salut tu crunchy..kalo takde pun takpe) 
1 sudu tepung jagung
1 biji telur
sedikit garam 
Air (masuk skit2 sampai bancuhan jadi mcm nak buat cekodok)
Udang - ikut ler berapa byk yg korang nak goreng..heheh

Cara-cara :
Kopek kulit udang dan biarkan ekornya sahaja
Kepala udang tu jgn lupa buang tau..

Campurkan semua bahan-bahan di atas.
Biarkan seketika dlm 5 minit
Panaskan minyak (minyak kena banyak skit tau..)
Kemudian celup udang di dalam bancuhan
Goreng hingga kekuningan.









Masak lemak udang

resepi coming soon yer..tgh malas nak taip n3..hihih

2 comments:

  1. udang nih macam udang yang kita makan kat JJ aritu.kat food court.hihih

    ReplyDelete
  2. sama tp tak serupa..hhihi..baru kelmarin i buat sendiri youu..actually mmg selalu buat nih..cicah dgn sos cili thai or buat sendiri kuah cili tuh

    ReplyDelete